Sylax

Betrouwbaar en prestatiegericht

Er worden dagelijks miljoenen vlinderkleppen van het assortiment van Sylax verkocht, waardoor deze bekend staan om hun hoge kwaliteits- en prestatieniveau voor toepassingen van het type industriële proces of algemene circuits.

De Sylax zijn beschikbaar van DN25 tot 1200 mm en hebben in verschillende industrieën een referencering en goedkeuringen zoals water, scheepsindustrie, brandwaterleiding, gas, motorrijtuigen, chemie, landbouw en voeding enz.

De vlinderklep “op maat”

Het Sylax assortiment past zich aan aan alle toepassingen in de bouwsector en industriële installaties:

  SYLAX
SYLAX FM/CNPP
SYLAX GAZ
Toepassingen Verwarming, industrie en algemene circuits Brandwaterleiding, Sprinkler netwerken Gas
Breedte assortiment DN 25 tot 1200 DN 40 tot 300 DN 40 tot 300
Maximale toegestane druk PFA 25 bar PFA 16 bar PFA 6 en 8 bar
Bediening Handgreep, handmatige drukregelaar, elektrische of pneumatische aandrijving Handmatige drukregelaar Handgreep, handmatige drukregelaar, elektrische of pneumatische aandrijving
Goedkeuringen voor drinkbaarheid ACS, WRAS, DVGW, W270, KIWA, Belgaqua, SVGW CNPP, FM NF ROB-GAZ, DVGW GAS, MROB258
Goedkeuringen m.b.t. zee Bureau Veritas, DNV, RINA, Lloyd’s Register, ABS    
 

Het assortiment van Sylax vlinderkleppen wordt aangevuld met speciale producten van andere assortimenten:

Tilis: assortiment speciaal bestemd voor de voedingsindustrie, de cosmetica, reinigingsmiddelen en fijnchemie. Tilis is perfect afgestemd op deze toepassingen dankzij een verbindingsstuk van EPR bedekt met PTFE en een vlinderklep van roestvrij staal.

Lycène: assortiment speciaal geschikt voor chemische- en voedingsvloeistoffen, en voor het procedé van hoge zuiverheidsgraad. Lycène biedt een technologie van hoog prestatieniveau voor het beheer van moeilijk stromende vloeistoffen, voornamelijk dankzij de zeer dikke kwaliteitsdeklagen van PFA en PTFE.

Emaris: assortiment dat speciaal ontwikkeld is voor het industriële proces, de chemie, offshore, koelcircuits, stadsverwarming en stoomnetwerken. Dankzij de technologie van de dubbele excentrische configuratie en de voeg van PTFE van roestvrij staal, is deze kraan prima geschikt voor toepassingen met een druk tot 50 bar en het beheer van de vloeistof van -50°C tot +220°C.

Xylia: nieuw assortiment speciaal ontworpen voor toepassingen op het gebied van verwarming en airconditioning. De Xylia klep met elektrische motor is perfect geschikt voor de toepassingen met een ketel cascadesysteem.

De pluspunten van onze producten

• Performance en betrouwbaarheid Dankzij de technologie van de traverse monobloc-as, de transmissie via een getande koppeling en de leibussen van staal bedekt met PTFE.

• Perfecte waterdichtheid Verzekerd door een sferische bewerking van de vlinderklep, het speciale ontwerp van de zwaluwstaartvormige verbindingsstuk en een secundaire waterdichtheid dankzij de afdichtingsring.

• Gemakkelijk onderhoud Alle onderdelen kunnen vervangen worden (verbindingsstuk, vlinderklep, as enz).

• Assortiment volledig samen te stellenOp maat samenstelling van het materiaal van de vlinderklep, van het verbindingsstuk, van de romp (type, materiaal, kleur), van het besturingselement.

• Erkende keuringenACS, WRAS, DVGW,  KIWA, Belgaqua, SVGW, Bureau Veritas, DNV, RINA, Lloyd’s Register etc.

• 5 jaar garantie

Wist u dat…

Onze Sylax vlinderkleppen worden in Frankrijk ontworpen en vervaardigd, op onze industriële locatie in Mery (departement Savoie). Jaarlijks worden er meer dan 250 000 vlinderkleppen geproduceerd die in meer dan 77 landen verkocht worden.